Green Street Warehouse

We were commissioned to design a full refurbishment and internal alteration scheme for this existing former industrial unit located in South-Oxford. The brief was to create a multi-functional unit that could provide a base for the client’s studio, along with a large open-plan gallery space and office to the rear, and reception space to the front. The restricted nature of the site required close work with the appointed Structural Engineer in order to create an internal steelwork frame that would work in harmony with the existing wall and roof structure.

The internal spaces for both the studio and the gallery space feature a pared-back aesthetic in order to emphasise any exhibits and, where possible, the existing finishes were refurbished and white-painted in order to provide the spaces with depth, texture, and interest. To further the approach to the interior treatment, the services and structural elements were deliberately left exposed to emphasise the industrial heritage of the building.