Littlecote

We were commissioned to design multiple extensions and a new build garage and carport with room above to the existing Edwardian style property. The project aim was to create well-balanced family accommodation which would be more commensurate with the plot size.

Overall the architectural form and style of the extensions and garage replicated the distinctive character of the existing property. However, the single storey extension to the rear of the property is designed to create a living space that will be the heart of the house and would benefit from the panoramic view and connection with the south facing garden. As a result, this structure has been designed to contrast with the architecture of the existing house by adopting simple contemporary form and maximum glazed facades resulting in a visually lightweight aesthetic which respects and complements the host building.