Skip to main content
10071 IM01 D01

Contemporary Homes

Premier Golf Course Residence

This stunning, circa 10,000 square foot contemporary home - set within an historic walled garden and Area of Outstanding Natural Beauty - was designed to replace a redundant leisure facility. Set over three storeys, the cantilevered first floor creates dramatic architectural forms, and hovers over the boundary wall - providing an elevated vantage point for all bedroom suites, with views across the unique golf course setting – while offering effective solar shading to the large south facing apertures.

Recessed balconies provide covered, elevated terraces, while the single storey flat roofs bring additional, raised garden and entertainment spaces, complete with BBQ chimney and outdoor kitchen. A double-height atrium hallway seamlessly blends exterior with interior spaces, and extensive glazing throughout optimises views of the pool, mature gardens and golf course beyond.

Internally, the bright, light-filled and open-plan spaces have been finished in an understated, modernist style, and externally, a carefully curated material palette of buff linear bricks, through-coloured render and cedar boarding create interest, texture and articulation to the building form – ensuring the house sensitively assimilates within the natural parkland surroundings.

  • Tag Entertainment Space Tag Swimming Pool
Project Details
Project Name The Walled Garden
Project Reference 10071
Main Contractor Client
Interior Design Client
Landscape Design Client