Westminster Way

We were appointed to design a scheme for 9 contemporary apartments that would enhance the previously vacant plot of land located in Botley, Oxford. The scheme included the design of the surrounding landscaping and parking facilities to ensure that the new buildings assimilated instantly within the architecturally diverse surroundings.

A brickwork plinth provides a robust and durable interface to the ground floor whilst white self-coloured render to the first floor is designed to appear lightweight and contrasting with the base and to provide a ‘landmark’ element to the prominent corner plot. Living spaces were designed with either large sliding doors opening out onto the surrounding gardens, or with recessed balconies and roof terraces on the first and second floors in order to ensure that each apartment benefitted from very good levels of natural light.